jeugdwerking

Beleidslijnen

Fairplay zorgt ervoor dat we met z’n allen nóg meer plezier hebben vóór, tijdens en na het sporten.  Het is dan ook een belangrijke bouwsteen binnen onze club.  Via volgende beleidslijnen vragen we een sportieve houding van onze coaches en spelers en willen we die ook uitstralen naar onze supporters, scheidsrechters en tegenstanders.  We bieden hiervoor ondersteuning vanuit het bestuur en sturen bij waar het nodig is.   

  • Iedereen krijgt een speelkans: elke jeugdspeler speelt minstens één inning tijdens de wedstrijd.
  • Respect voor de coach: er wordt steeds tijdig afgemeld voor een training en/of wedstrijd. Spelers proberen zoveel mogelijk aanwezig te zijn.
  • Respect voor materiaal en accommodatie: de velden worden na elke training en/of wedstrijd terug in orde gebracht. Ook onze jongste spelers helpen mee waar ze kunnen. Iedereen wordt gemotiveerd om aanwezig te zijn op onze veldwerkdag.
  • Respect voor de scheidsrechter en diens beslissingen dragen we hoog in het vaandel. 
  • Respect voor de tegenstander: tijdens het spel behandelen we onze tegenstanders zoals we zelf willen behandeld worden. 
    Iedereen wint graag, maar ook een minder leuke score wordt geaccepteerd met waardering voor de tegenploeg.  

Integriteit

Als sportclub erkennen we het belang van integriteit heel erg. Evie Lodewijckx is ons Aanspreekpersoon Integriteit (API). Als ex-softballster en bestuurster van onze sportclub kan je bij haar terecht met een vraag, vermoeden of klacht over grensoverschrijdend gedrag. Merk je tijdens je sportactiviteiten dat er handelingen gebeuren die niet aanvaardbaar zijn? Aarzel niet om contact op te nemen via 0498/647518. Als club-API luistert ze naar je vraag of verhaal, behandelt jouw melding in alle discretie.